Je hebt alles in handen voor een geslaagd feestje: een thema, versieringen, hapjes en drankjes, spelletjes, een locatie, een traktatie en misschien nog wel animatie. Maar toch is het altijd handig om wat tips te krijgen hoe je van een leuk idee een geslaagd feestje maakt.
- Nodig de leeftijd van de jarige plus één uit voor een feestje om teveel drukte voor de jarige (en jou) te voorkomen.
- Verstuur de uitnodigingen op tijd. Om een lage opkomst te voorkomen kun je ervoor kiezen 2 à 3 kinderen meer uitnodigen, of vraag hen hun aanwezigheid te bevestigen.
- Om overslaan en ruzie te voorkomen, kunnen de uitnodigingen het beste buiten schooltijd uitgedeeld of verstuurd worden.
- Vermijd grote leeftijdsverschillen. Laat de jarige zelf vriendjes uitnodigen, die hebben vaak een goede aanlsuiting met elkaar.
- Maak een draaiboek met tijdstippen, zo weet je of je op schema loopt.Laat een feestje niet te lang duren. Voor kleuters is twee uur meer dan voldoende, daarna is 3 à 4 uur een mooie richtlijn.
- Als er veel kinderen verwacht worden, schakel dan eventueel de hulp in van ouders of vriend(inn)en.
- Maak van het openen van de kadootjes een apart moment. Laat de kinderen in een kring zitten en wijs het uit te pakken kado door middel flesjedraaien het kindje. Of laat de kids de kadootjes verstoppen.
- Hou het vooral simpel. De praktijk leert dat zakdoekje leggen, zelf een cakeje versieren en gourmetten vaak net zo leuk zijn als een pretparkbezoek.
- Heb je een moment nodig om te koken? Laat de kinderen dan een kleurplaat inkleuren of zet een filmpje op.
- De kids herinneren zich vooral het einde van het feestje. Zorg dus dat het feestje ordelijk eindigt, en sluit eventueel af met een kleine traktatie. Met een rustige afsluiter maak je ook de ouders blij!