Prinsessenfeest

Bijna ieder (klein) meisje wil wel een prinses zijn. Wie droomt er nou niet van mooie jurken en je nergens zorgen om te hoeven maken? Bij een prinsessenfeestje denk je al snel aan Disney en roze en zilver, maar waaraan kun je nog meer denken?

Look & feel

Een prinsessenfeestje staat bol van de pastel- en poedertinten, van zachtgeel tot mintgroen en roze. Elke Disneyprinses heeft wel haar eigen kleur: Assepoester heeft lichtblauw/zilver, Doornroosje lichtroze, Jasmine lichtgroen, Rapunzel paars en Belle lichtgeel.

Beeld: Glenn & Beverley Pace via Flickr

Beeld: Glenn & Beverley Pace via Flickr

Beeld: Marc Majcher via Flickr

Beeld: Marc Majcher via Flickr

Doen

Knutselen is altijd een leuke activiteit. Zo kunnen de dames niet alleen een mooie Disney kleurplaat inkleuren van disney.nl, maar ook knutselen ze een toverstaf met de printable van snapfish.com. Het kroontje van snapfish.com en het muiltje van snapfish.com zijn ook erg leuke knutselwerkjes.

Ezeltje-prik-je wordt kus-de-kikker Foto: USAG- Humphreys via Flickr

Ezeltje-prik-je wordt kus-de-kikker
Foto: USAG- Humphreys via Flickr

Eten & drinken

Het hoogtepunt van een prinsessenfeest is misschien toch wel een barbie- of prinsessentaart. Je kunt deze kant en klaar kopen bij bakkers, maar je kunt ook zelf aan de slag. Een pinbarbie voor in de taart, inclusief bakvorm voor de rok, koop je op jouwtaartshop.nl.

Foto: andrew_mc_d via Flickr

Foto: andrew_mc_d via Flickr

Via deze NTR Thuisacademie minicursus barbietaart maken leer je het met een makkelijke video. Een andere mogelijkheid: zelf aan de slag met een (kant en klare) tulband, een (oude) barbie en marsepein:

Foto: Sander van der Wel via Flickr

Foto: Sander van der Wel via Flickr