Gezonde traktaties

Met het aanbod ijsjes en uitdeel-chipszakjes vergeet je nog wel eens dat er tal van gezonde traktaties mogelijk zijn. Op sommige basisscholen is snoep als traktatie niet eens toegestaan. Gelukkig zijn er tal van gezonde alternatieven.

Mandarijn pompoenen

Mandarijn pompoenen

En niets zegt Halloween en griezelen meer dan pompoenen. Met deze mandarijn-pompoenen maak je een leuke en originele traktatie die je super snel maakt!

» Mandarijn pompoenen

Versierde banaan

Een banaan is een saaie traktatie, maar met wat decoratie maak je elk kind blij met dit fruit! Wordt jouw banaan een piraat of slingert er een aapje omheen?

» Versierde banaan

Appel lieveheersbeestje

Elk kind vindt lieveheersbeestjes leuke diertjes. Met appels en rozijnen maak je simpel een verantwoorde én leuke traktatie voor op school, de BSO of thuis.

» Appel lieveheersbeestje

Eier-tomaat paddenstoelen

Niets is zo leuk als eetbare kunst. Met deze paddenstoeltjes steel jij zeker de show! Veel heb je niet nodig: eieren, tomaat en wat mayonaise en mosterd.

» Eier-tomaat paddenstoelen

Popcornzakjes

Maak zakjes met popcorn en versier ze met een etiket dat past bij het thema van jouw kinderfeestje, bijvoorbeeld met een quote of afbeelding.

» Popcornzakjes

Prikker vol lekkers

Prikkers met kaas, worst, cherrytomaatjes, worteltjes en komkommer maken een gezonde en lekkere traktatie voor kinderfeestjes op zowel school als thuis.

» Prikker vol lekkers

Druivenrups

Rijg druiven aan een satéprikker. Maak op het eerste druifje oogjes met suikerglazuur en chocoladepastilles en voíla: jouw gezonde traktatie is klaar!

» Druivenrups

Watermeloen “ijsje”

Watermeloen is een heerlijke traktatie voor elk verjaardagsfeestje. En met een ijsstokje in een partje lijkt het net een ijsje. Wat een leuke traktatie!

» Watermeloen "ijsjes"

Versierde eierkoek

Een eierkoek kun je een gezonde en vrolijke traktatie maken die past bij elk thema kinderfeestje, van piraten en prinsessen tot kabouters en allerlei dieren.

Een eierkoek kun je een gezonde en vrolijke traktatie maken die past bij elk thema kinderfeestje, van piraten en prinsessen tot kabouters en allerlei dieren.

» Versierde eierkoek